obiuankenobi napisał(a):Chyba naprawdę będą celować w Brona. Sam nie wiem co o tym myśleć.
Celują już tyle lat, przeżyję jeszcze parę celowań. O ile pamiętam, ani razu nie dostąpili "zaszczytu" porozmawiania.
obiuankenobi napisał(a):Lonzo z 4 meczami z +10 asyst. Nikt przed nim w SL w Vegas nie miał więcej niż 1. Ale ok, nabijacz asyst bez obrony

,
Bozo gra po 36 min/mecz, to raczej też nie jest spotykane w SL. Z nim na parkiecie LAL są coś +3,5, bez niego dwa razy tyle do przodu.
Oczywiście, że ma talent do podań, podoba mi się agresja (tego głównie brakowało Dlo), szybko składa się do rzutu ale :
- gubi się na p'n'r;
- jedyny manewr przy rzucie to odejście/odchylenie w lewo - na pickach zostawią mu prawą stronę wolą i dupa bo zza lewego ucha w prawo nie rzuci, a inaczej nie umie;
- notuje sporo strat, ale gra ryzykownie i dla mnie to nie jest minus;
- jest jeszcze gorszy w obronie od Dlo, jest to niepokojące bo jest jednak aktywny i się stara - dobre i to;
- z tą techniką przyzwoity półdystans będzie niemożliwy - zupełnie nie ogarniam czemu praworęczny zawodnik ciągnie piłkę lewą stroną;
- obawiam się, że w NBA te jego wjazdy mogą być zupełnie nieskuteczne;
W sumie potwierdził zalety i braki, nie spodziewałem się, że będzie tak pałował rzuty, w NCAA miał kapitalną selekcję.
Na plus talent do zbiórek, szybkość podejmowania decyzji.
I tak najlepszym graczem SL w LAL jest Kuzma. Co on tam ma - ponad 40% 3pkt przy tylu próbach?, asysty. Jak potwierdzi połowę w sezonie to dzisiaj odszczekuję wybór kolejnego PF. Randle już się pakuje?
ROTY dla DSJ, co kolega gra to kosmos. Na dzisiaj pokazał najwięcej z młodych. 2-3 lata do tyłu był uważany za najlepszego PG rocznika. Zrobił lepsze wrażenie niż MF. Westbrook z rzutem, rozumem, obroną. Jak się nie połamie, to RC zrobi z niego top 3 PG. Wiezie każdego gościa 1 na 1, podaje, trafia 3, rusza się jak MJ, malina.
Niech Bonzo rozwija się jak najszybciej, bo po nim poszli tacy goście, że Medzika powieszą za torbę jak nie trfił.
Specjalne wyróżnienie Donovan Mitchell - sprawdźcie ile facet ma przechwytów i co robi z PG oponenta. Takiego kolesia w SL też nie było.